Els Fogons de la Cambra Fosca: Pollastre amb curry i verduretes musa style

7.09.2007

Pollastre amb curry i verduretes musa style




Avui els fogons de la cambra fosca s'omplen de màgia,envaïts d'aire fresc ple
de vida com si de cop cada fulla què emmarca la capçalera del seu bloc
ens deixes anar una mica d'història , de vida passada plena de futur encomanant la seva dolçor i el punt d'humor què la caracteritza ja sabeu de qui parlo no?

Efectivament !!! la MUSA dels blocs en potencia

directe des de la seva Moleskine ens regala aquest




Que consti que me’l va ensenyar a fer una amiga de Chotisland, però!

Ingredients (per a 3 persones. Ves, si a casa som 3, aquestes són les mides que conec)
- pit de pollastre filetejat
- ¾ de pebrot vermell (últimament hi poso un pebrot vermell sencer)
- ½ pebrot verd
- 1 ceba
- soja germinada, tanta com vulgueu
- ¼ de carbassó
- tres (o cinc segons la gana, juas) punys d’arròs
- una dent d’all
- sal, oli, aigua

- i, ojo al dato: el curry. Jo faig anar aquest,

que el meu contacte me’l passa de contraban de Mandril, perquè quan una viu a la Catalunya profunda amb prou feines trobes curry decent al supermercat. Aquest jo el trobo boníssim, i tot i que diu ser picant, a mi no m’ho sembla pas gaire.

Poseu-hi les verduretes que us agradin, eh?

Primerament, MANS NETES! xDDDD
Val, després posem l’arròs a bullir per una banda amb aigua amb sal i una dent d’all.
Per una altra banda ens entretenim a tallar els pebrots a bastonets, com si volguéssim fer samfaina. La ceba, com més petita i fina millor, i el carabassó, feu-lo a làmines.

Ho salem i ho posem a sofregir. Jo, com que sóc així de guai i no em sé els temps de cocció de les verdures, primer poso la ceba, perquè a mi m’agrada que quedi ben sofregida. Després el pebrot vermell, i al cap de no-res, el verd i el carabassó. Es deixa a tapat i a foc lent i es va remenant de tant en tant, i al cap d’una estona hi afegim la soja germinada. Quan el pebrot vermell es trenqui sense fer soroll (vull dir, quan apretem un bastonet amb l’espàtula i es trenqui sense dificultats), tapem la paella, apaguem el foc i ho deixem a una banda.

Mentrestant, segurament que l’arròs ja estarà bullit i l’haurem deixat escórrer a un costat.
Llavors, ara que tenim un moment de calma, passem els filets de pollastre per la planxa a l’estil vuelta y vuelta, que s’acabaran de coure a la paella amb les verduretes.

Si cuinem amb molt d’amor, ens podem entretenir a tallar els filets a trossets petits; i si no cuinem amb tan amor o tenim pressa, doncs posem els filets tal qual surten de la planxa a la paella.
Un cop fet això ha arribat el moment d’afegir el curry. Abans que res, però, aboqueu un got (o un got i mig, ja ho veureu vosaltres, l’aigua més o menys ha de cobrir la mescla) d’aigua a la paella amb les verdures i el pollastre.

El curry que gasto jo va en pastilles (sembla haixix, tu xDDD),



i la cosa està que un cop l’aigua és a la paella, tornem a encendre el foc (ara foc fort, que l’aigua bulli ràpid) i anem llescant una pastilla de curry i anem deixant caure les làmines aleatòriament per la paella. El curry es desfarà amb l’aigua i al cap de no-res haurà fet la salsa. No us entretingueu amb el foc, que es beu l’aigua molt de pressa i pot ser que us quedeu sense salsa! Quan veieu que el material ja té la textura desitjada, apagueu el foc i ja es pot menjar, junt amb l’arròs.

Apa, bon profit!

MOLTES GRÀCIES MUSA

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Ostres! Al final hauré de cmençar a imprimir les receptes! Aquesta m'ha cridat especialment l'atenció... A veure si la provo!

Anónimo dijo...

Uahaha! Gràcies, Onixeta! Ha estat un plaer poder participar d'aquest bloc!

cuentacuentos cantamañanas dijo...

m`agrada la recepta, jo normalment faig servir llet de coco per lligar-ho tot amb el curry.
ja ho he dit... i bon profit.
cuentacuentos cantamañanas.