COUS COUS BANALISTA
Pel cuscús:
1 got de cuscús
1 got d'aigua
2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
Sal
Per l'acompanyament:
1 ceba
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 carabassó
2 naps
2 pastanagues
3 tomàquets madurs
1 pot de tomàquet concentrat
Llonganissa (el que segons on en diuen botifarra o salsitxes: carn cua dins d'un budell)
Llonganissa amb pebre vermell
Pollastre
Coll de corder
Aigua o brou de carn o verdures
1 raig d'oli d'oliva
1 fulla de llorer
Harissa (pasta de pebre vermell picant, pebrot, all, coriandre, menta... )
Sal
Pebre
Aquest cuscús me'l va ensenyar a fer una noia de l'Àfrica francòfona, quan vaig estar estudiant a França, i és collonut.
La preparació del cuscús que trobem per aquí és molt senzilla, ja que acostuma a venir tractat de tal manera que realment no li cal cocció.
Posem en un recipient gran un got d'aigua i l'escalfem fins que bulli, hi afegim la sal, retirem del foc i tot seguit hi aboquem un got igual de cuscús repartint-lo en forma de pluja. Hi tirem un raig d'oli, tapem i esperem cinc minuts. Destapem, hi tirem un altre raig d'oli i, amb una forquilla o amb les mans, separem els grans de cuscús. I ja està. Podeu afegir-hi unes panses, si voleu. Ideal per acompanyar qualsevol plat de carn o per afegir a l'amanida.
Agafem tota la resta d'ingredients i els tallem a daus. Salpebrem les carns.
Prenem una altra cassola gran, la posem al foc i hi afegim un bon raig d'oli. Hi posem les carns i totes les verdures, el tomàquet concentrat, el llorer, una o dues bones cullerades d'harissa i ho cobrim tot d'aigua o de brou. Deixem coure fins que s'evapori l'aigua o estigui tot cuit.
Als catalans ens sembla mentida, amb la nostra cultura del sofregit, que aquesta manera de coure-ho tot junt i alhora doni bon resultat, però mai ningú no s'ha queixat del meu cuscús, sempre n'he rebut les felicitacions més sinceres.
Ho presentarem a la taula en dos recipients diferents i dues culleres, que cadascú s'ho serveixi com vulgui, separadet o tot barrejat, això va a gustos.
Doncs apa! A llepar-se els dits! Que això està de conya!
Moltes gràcies Banalista !!!!
7 comentarios:
Gràcies a tu, que ets un sol!
;) banalista els rajols del passeig de gràcia escollits un a un per tu ;)******
Onexeta, Estàs molt guapa amb el teu vestit de les Mil i una nits ; )
MMmm, aquesta recepta té molt bona pinta. A casa fem cuscús, però no s'assembla a aquest ni de casualitat.
Pd40 ja saps anima't i ens expliques que tal fa molt bona pinta ;) ***
Banalista el que no m'ha quedat clar es lo de la llonganissa amb pebre vermell és una mena de xistorra o xoriç? :$
Doncs ara m'has enxampat, jo la compro a l'Area de Guissona, és com la llonganissa fresca de porc (el que a Barcelona en dieu salsitxes o botifarra, la que s'ha de passar per la paella), però porta pebre vermell.
moltes gràcies!! banalista ja sé que vols dir ,jo es que de botifarres ,en se molt XDDDD mira si en sé què se fins i tot el què son baldanes:P (el meu pare és d'un poblet molt prop de la teva ciutat )
;)***
Publicar un comentario